۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت
در عصر کنونی که مشخصه بارز آن ورود تجارت به دنیای الکترونیک است، صاحبان مشاغل باید کسب وکار خود را وارد دنیای اینترنت کنند، در غیر این صورت از عرصه رقابت حذف خواهند شد. اولین کار برای ورود به دنیای دیجیتال، طراحی فروشگاه اینترنتی با یک سایت ساز برتر است. صاحبان تجارت الکترونیک از طریق طراحی فروشگاه اینترنتی، میتوانند محصولات خود را در دنیای دیجیتال جهت بازدید مشتریان، به نمایش بگذارند. در ادامه شما را با ۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت آشنا خواهیم کرد.
میتوان گفت که مشاغل در صورت نداشتن وبسایت اینترنتی، بخش قابل توجهی از مشتریان بالقوه خود را از دست میدهند.
در حقیقت، ۶۲٪ مشتریان می گویند قبل از خرید محصول، تمایل دارند یک سری اطلاعات لازم درباره محصولی که میخواهند خریداری کنند را به صورت آنلاین به دست آورند، در غیر این صورت آن کالا را خریداری نخواهند کرد. در رابطه با این امر مهم، صاحبان کسب و کارهای اینترنتی به منظور حفظ مشتریان، باید در وب سایت اینترنتی خود در کنار هر محصول اطلاعات لازم را قرار دهند.
یک وبسایت تجاری خوب چگونه باید طراحی شود؟ چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
برای طراحی یک وب سایت خوب طراحان وب سایت و توسعه دهندهگان وب، با همکاری همدیگر میتوانند وب سایت هایی را طراحی کنند که باعث جذب هرچه بیشتر مشتریان گردند. ممکن است فکر کنید برای طراحی یک وب سایت خوب، فشار کاری زیادی را باید متحمل شد، نیازی به نگرانی نیست با شناخت عناصر اصلی یک وب سایت، میتوانید به راحتی تصمیم بگیرید که وب سایت شما چگونه به نظر برسد و چه ویژگیهایی داشته باشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله راه اندازی سایت در ۴ مرحله به صورت رایگان را مشاهده کنید.
چالاک سافت ۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت را معرفی میکند، شما میتوانید در روند ایجاد وب سایت منحصر به فرد خود از آنها استفاده کنید.
فهرست نکات کلیدی برای یک وبسایت منحصر به فرد
- انتخاب نام دامنه و هاست
- منو وب سایت
- دیزاین و چیدمان وب سایت
- سازگاری با نسخه موبایل
- تولید محتوا
- زمان بارگیری سایت
- نظرسنجی
- فراخوان به عمل
- سوالات متداول
- درباره ما و اطلاعات تماس
۱- انتخاب نام دامنه و هاستینگ وب
دامنه همان آدرس وب سایت است. انتخاب نام دامنه برای صفحه وب خیلی مهم است، زیرا دامنه و نام تجاری شما باعث میشود که شما در موتورهای جستجوگر رتبه بالایی کسب کنید. دامنهای که انتخاب میکنید باید تخصص کاری شما را توصیف کند.
در انتخاب نام دامنه نکات زیر را باید در نظر داشته باشید:
- نام دامنه ساده، کوتاه و به یاد ماندنی باشد.
- در نام دامنه یک کلمه کلیدی بگنجانید.
- از آوردن خط تیره یا خط پیوند در آدرس دامنه خودداری کنید.
- از اعداد استفاده نکنید.
۲- منوی وب سایت
مهمترین بخش یک وب سایت، منوی آن است. بازدیدکنندگان در اولین قدم برای جستجو در سایت به منوها نیاز پیدا خواهند کرد. یک منو باید اولین چیزی باشد که آنها در صفحه اصلی شما می بینند، چون با استفاده از منوی سایت است که بازدیدکنندگان میتوانند به تمام بخش های سایت مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند، لذا منوی سایت باید خوانا و کار کردن با آن سریع باشد.
در طراحی منوی سایت باید نکات زیر را در نظر داشت:
۱- نوار منو در بالای هر صفحه نشان داده شود تا بازدیدکننده به هر صفحه ای که از سایت شما مراجعه میکند، بتواند به منو ی سایت در بالای همان صفحه دسترسی داشته باشد.
۲- همه صفحات مهم وب سایت شما باید در نوار منو ظاهر شوند. اگر صفحات زیادی در سایت شما وجود دارد، میتوانید برای سازماندهی صفحات از نوار کشویی استفاده کنید. استفاده از نقشه سایت هم میتواند یک روش معمول برای سازماندهی سایت باشد.
۳- با کلیک بر روی برند سایت در نوار منو، بازدید کنندگان بتوانند به صفحه اصلی سایت هدایت شوند. برند هر سایت اغلب در گوشه بالا سمت چپ قرار می گیرد.
۴- به زبان منو توجه کنید. منو باید ساده و قابل فهم باشد.
۵- برای اینکه کاربران بتوانند به راحتی در سایت شما به جستجو بپردازند، برای جستجوی محصولات، فیلتر هایی مانند نوع محصول، قیمت، نام محصول و سایر ویژگیهای دیگر را اعمال کنید. گذاشتن فیلتر در قسمت جستجوی محصولات، باعث کاهش زمان جستجوی کاربران در وبسایت شما میشود.
۳- دیزاین و چیدمان وب سایت
در ادامه ۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت، طراحی و چیدمان زیبا برای هر وب سایتی ضروری است، چون باعث میشود که کاربران از بازدید سایت شما تجربه خوبی در ذهن داشته باشند. هنگامی که کاربر به سایت شما مراجعه میکند، در چند ثانیه اول تصمیم میگیرد که در سایت شما بماند یا به وب سایت دیگری مراجعه کند. اگر سایت شما دیزاین زیبایی داشته باشد کاربران تمایل بیشتری خواهد داشت تا در سایت شما بمانند.
در طراحی و چیدمان وب سایت به موارد زیر توجه کنید:
رنگ سایت: رنگ سایت میتواند احساس خوبی در کاربران ایجاد کند. انتخاب رنگ مناسب برای سایت باعث میشود که بازدیدکنندگان تمایل بیشتری برای ماندن در سایت شما داشته باشند.
فضای سایت: طراحی سایت باید شیک و زیبا باشد. در طراحی مدرن معمولا از زمینه روشن برای سایت استفاده میکنند. زمینه روشن باعث میشود که سایت به صورت ساده و تمیز در چشم کاربران ظاهر شود.
فونت: در انتخاب فونت و سایز آن باید دقت کافی داشته باشید. شاید به نظر برسد که فونت سایت اهمیت چندانی ندارد، اما در واقع، مهمترین بخش سایت، فونتی است که در سایت از آن استفاده میشود. با توجه به اینکه انسان موجودی بصری است فونت متن بر تمایل مشتریان برای خواندن محتوای سایت شما تاثیر میگذارد. سعی کنید از فونتهای کلاسیک استفاده کنید که خواندن آنها بسیار آسان است.
تصاویر: تصاویر با کیفیت در فرایند مرور وب سایت شما موثر خواهند بود. تصاویر بخش مهمی از محتوای هر وب سایتی به شمار میآیند، لذا کاربران با مشاهده آنها بخش زیادی از اطلاعات مورد نیاز خود را بدست میآورند. همچنین تصاویر زمان ماندن مشتریان در سایت شما را افزایش میدهند. با ارائه تصاویر زیبا در وب سایت خود تاثیر مثبتی بر تجربه مشتریان داشته باشید.
کاربر پسند بودن وبسایت: اطمینان حاصل کنید که وبسایت شما کاربر پسند است و کاربران زیادی از آن بازدید میکنند. بازدید زیاد از وبسایت باعث میشود که سایت شما رتبه بالایی را در موتورهای جستجو داشته باشد.
طراحی وب باید مطابق با استراتژی برندینگ شما باشد به گونه ای که وقتی یک بازدید کننده از وب سایت شما بازدید میکند، بلافاصله تشخیص دهد که هدف سایت شما چیست و در چه حوزهای کار میکنید. نکته مهمتر این است که باید تجربه کاربران از ورود به سایت، را در اولویت قرار دهید. سایت باید طوری طراحی شود که بازدیدکنندگان را جذب کرده و زمان ماندگاری آنها را در سایت بیشتر کند، به شیوه ای که آنها تمایل داشته باشند دفعات دیگری نیز از سایت شما بازدید کنند.
۴- سازگار با نسخه موبایل
سایت خود را طوری طراحی کنید که با سیستم موبایل سازگار باشد تا کاربران بتوانند با استفاده از موبایل خود در وبسایت شما به جستجو بپردازند. امروزه تمامی گوشیهای هوشمند قابلیت جستجو در انواع مرورگرها را دارند. با توجه به استفاده روزافزون کاربران از گوشی، سعی کنید سایت تان را کاملا سازگار با انواع گوشی و یا تبلت طراحی کنید تا کاربران بتوانند به تمام محتوای سایت شما دسترسی داشته باشند
پیشنهاد می کنم مقاله ۱۰ سایت ساز برتر رایگان ایرانی و خارجی در سال 2023 را مشاهده کنید.
امروزه بخش زیادی از مردم تمایل دارند از طریق تلفن هوشمندی که در دست دارند، در انواع وبسایت ها به جستجو بپردازند، بنابراین ضروری است که وبسایت شما با استفاده از کلیه دستگاههای هوشمند مانند لپتاپ، تبلت و گوشی قابل مشاهده باشد.
۵- تولید محتوا
راز موفقیت کسب و کار اینترنتی شما، محتوایی است که تولید میکنید. میتوان گفت که محتوا اساس تجارت الکترونیک است. شما از طریق محتوا حوزه کاری خود را مشخص میکنید.
برای معرفی محصولات خود به کاربران، محتوای منحصر به فرد، مرتبط، آموزنده و جذاب ارائه دهید. از طریق محتوای سایت است که کاربران تصمیم میگیرند در سایت شما بمانند یا آن را بسته و به سایت دیگری مراجعه کنند.
برای اینکه محتوای سایت برای کاربران جذاب باشد، قبل از هر چیزی محتوا را به لحاظ دستوری صحیح بنویسید. به شیوه ای که هیچ گونه غلط املایی نداشته باشد. سعی کنید محتوا را به زبان ساده و روان بنویسید تا فهم آن برای کاربران آسان باشد. فونتی که برای نوشتن انتخاب میکنید باید کاربر پسند باشد تا مخاطب بتواند با آن ارتباط بگیرد.
۶- زمان بارگذاری سایت
در ادامه ۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت، برای بسیاری از وبسایت ها، سرعت کند بارگذاری صفحه، موضوع مهمی است که تأثیر منفی بر تجربه کاربران دارد. تحقیقات نشان میدهد که اگر سرعت بالا آمدن یک وبسایت، در گوگل و بارگذاری مطالب آن کند باشد، کاربران بلافاصله آن سایت را رها کرده و از وبسایت دیگری بازدید میکنند.
سرعت بالای سایت که باعث بارگذاری سریع مطالب وبسایت میشود جزء فاکتور های اصلی سئو به شما می آید، به همین خاطر داشتن یک وبسایت سریع به شما امکان میدهد تا اثربخشی بسیاری از فعالیت های سئو را افزایش دهید. زمان بارگذاری یک وبسایت حدودا ۶ الی ۷ ثانیه تخمین زده میشود در بهترین حالت، یک سایت در ۳ الی ۴ ثانیه بارگذاری میشود. به میزانی که وبسایت شما در زمان کمتری بارگذاری شود به همان میزان نیز نرخ پرش بازدیدکنندگان از وبسایت شما کاهش می یابد.
موارد زیادی وجود دارد که برنامه نویسان و وب مستر ها میتوانند برای کاهش زمان بارگذاری و عملکرد سریع سایت از آن استفاده کنند یکی از این موارد افزونه لود تنبل است. شما میتوانید با نصب افزونه لود تنبل (Lazy Loading) بر روی سایت خود، سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش دهید.
پیشنهاد می کنم مقاله افزایش سرعت بارگذاری فروشگاه مجنتو با ماژول بارگذاری تنبل تصاویر را مشاهده کنید.
۷- نظر سنجی
با رقابت سریع در بازار دیجیتال، یکی از موارد ضروری برای وبسایت شما بخش نظر سنجی است. در این بخش کلیه نظرات مشتریان در رابطه با خدمات و محصولات شما نمایش داده میشود. شما با استفاده از نظرات کاربران میتوانید از میزان رضایت مشتریان از وبسایت خود مطلع شوید و اگر تغییری لازم باشد آن را اعمال کنید.
کسانی که برای اولین بار تصمیم میگیرند خرید خود را به صورت اینترنتی انجام دهند، این استرس را خواهند داشت که آیا محصولی که به صورت اینترنتی خریداری میکنند، کیفیت مورد نظر آنها را دارد یا نه؟ نظر سنجی میتواند در این زمینه به شما کمک کنند. اگر این دسته از افراد بدانند افراد دیگری نیز همین خرید را انجام داده و از آن راضی بوده اند، هنگام خرید در وبسایت شما، احساس راحتی و اطمینان بیشتری میکنند، و به احتمال زیاد کالای مورد نیاز خود را خریداری میکنند.
نظرسنجی راهی درخشان برای افزایش اعتبار وبسایت شما است. نتایج نظر سنجی به بازدیدکنندگان نشان می دهد که وبسایت شما قابل اعتماد است و شما یک محصول قابل اطمینانی را به مشتریان خود عرضه میکنید.
۸- فراخوان به عمل
در نهایت، هر وبسایت یک هدف دارد و آن تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است. این امر میتواند باعث شود کاربران بتوانند محصول شما را خریداری کنند. ساده ترین راه برای این کار اضافه کردن دکمه فراخوان به عمل (CTA) برای جلب توجه آنها است.
دکمه CTA باید طوری طراحی شود که به آرامی بازدید کنندگان را به سمت فرایند پرداخت هدایت کند. سعی کنید دکمه CTA را با کلماتی مانند “اکنون سفارش دهید”، “اکنون بخرید”، “افزودن به سبد خرید” در وبسایت خود قرار دهید.
۹- سوالات متداول
طراحی یک صفحه برای سؤالات متداول ( که به کلیه سؤالات لازم پاسخ میدهد) بهترین راه حل برای راهنمایی مشتریان در مورد محصولات و خدمات شما است.
صفحه سؤالات متداول میتواند مزایای زیادی داشته باشد از جمله:
۱- تجربه بازدید کنندگان یا مشتریان بالقوه را بهبود می بخشد.
۲- اطلاعات سریع و مفیدی را در اختیار مشتریان قرار میدهد تا بتوانند به راحتی در مورد خرید خود تصمیم بگیرند.
۳- زمان لازم برای پاسخگویی به سوالات ساده یا مکرر را کاهش میدهد.
۴- رتبه شما را در Google و سایر موتورهای جستجو افزایش میدهد.
۵- احتمال رونق فروش را بیشتر میکند.
۱۰- درباره ما و اطلاعات تماس
هنگامی که کاربران برای اولین بار از وبسایت شما بازدید میکنند، اول از همه به صفحه “درباره ما” میروند تا بدانند که شما چه کسی هستید، در چه حوزهای کار میکنید و چرا باید به شما اعتماد کنند. بنابراین، اگر شما یک صفحه شخصی و قابل اعتماد دربارهی خودتان ایجاد کنید، به احتمال زیاد کاربران تمایل بیشتری خواهند داشت تا با شما ارتباط برقرار کنند.
جدا از صفحه ی “درباره ما”، وبسایت شما باید بخش “با ما تماس بگیرید”، (که در آن شما میتوانید کلیه اطلاعات اولیه در مورد آدرس فیزیکی و ایمیل و شماره تلفن (های) تجاری خود را ارائه دهید) را داشته باشد. این اطلاعات نه تنها به مشتریان شما اجازه میدهد تا به سرعت به شما دسترسی پیدا کنند بلکه به آنها کمک میکند تا بتوانند به شما اعتماد کنند.
سخن نهایی
برای اینکه وبسایت شما بیشترین بازدید را داشته باشد و در نتایج موتورهای جستجو رتبه بالایی کسب کند، پایه و اساس آن را بر حسب این عناصر قرار دهید. با در نظر گرفتن ۱۰ نکته کلیدی در طراحی وب سایت می توانید صاحب یک سایت منحصر به فرد و حرفهای باشید، در این مسیر مجموعه چالاک سافت همراه شما خواهد بود.