چالاک سافت
منو موبایل

چالاک سافت

مالیات شرکت های غیر فعال به چه صورت است؟

مالیات شرکت های غیر فعال به چه صورت محاسبه می شود؟ آیا شرکت های غیر فعال نیاز به پرداخت مالیات دارند؟ این سوالی است که برای بسیاری از فعالان صنعتی و مالی ممکن است پیش آمده باشد و ما در این مقاله قصد داریم در این خصوص اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم که قطعا می تواند برای شما مفید واقع شود.

مالیات از مهم ترین شیوه هایی است که دولت ها برای درآمدزایی و ارائه خدمات و پیشرفت زیرساخت ها همواره از آن استفاده می کنند. این که بدانیم مالیات شرکت های غیر فعال به چه صورت محاسبه می شود و اصولا این شرکت ها نیاز به پرداخت مالیات دارند یا خیر شاید یکی از مهم ترین سوالاتی باشد که برای شما نیز پیش آمده باشد و ما هم در این مقاله با شما همراه خواهیم بود تا اطلاعاتی را در این خصوص با شما در میان بگذاریم.

در ابتدا باید بدانید که تمامی شرکت هایی که کد اقتصادی دارند باید هر ساله اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند. این اظهارنامه در واقع نشان دهنده فعالیت های اقتصادی شرکت به شمار می رود و سازمان امور مالیاتی کشور بر این اساس می تواند در خصوص چگونگی و هزینه مالیات بر این اساس تصمیم گیری داشته باشد. باید در نظر داشت که بسیاری از شرکت ها پس از ثبت برای مدت زمان زیادی در حالت ثبت باقی می مانند و در واقع نسبت به انجام فعالیت های اقتصادی اقدام نمی کنند. این حالت شاید سوالاتی مانند میزان مالیات بر درآمد و همچنین مالیات شرکت های غیر فعال به پیش آورده باشد. پس در ابتدا باید بدانیم که اصولا کدام شرکت ها با برچسب غیر فعال شناخته می شوند؟

مالیات شرکت های غیر فعال
مالیات شرکت های غیر فعال

شرکت های غیر فعال کدامند؟

در صورتی که یک شرکت به صورت قانونی ثبت شده باشد ولی در عین حال هیچ مراوده مالی و یا تجاری نداشته باشد. در صورتی که گردش مالی آن صفر باشد به عنوان شرکت های غیر فعال شناخته می شوند. این شرکت ها باید تمامی مراوده های مالی خود را صفر کرده باشند و با حساب های متعلق به شرکت هیچگونه مراوده مالی انجام نشود. اما شاید این سوال برای شما نیز پیش آمده باشد که مالیات شرکت های غیر فعال به چه صورت محاسبه می شود؟

در جواب به این سوال باید گفت که این شرکت در صورتی که تمامی قوانین مربوط به شرکت های غیر فعال را رعایت کنند نیازی به پرداخت مالیات در آنها وجود ندارد و ما در ادامه بیشتر در این خصوص با شما صحبت خواهیم داشت و اطلاعاتی را در مورد موارد مهم در رعایت شرکت های غیر فعال با شما به اشتراک خواهیم گذاشت که قطعا می تواند برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. در صورت عدم رعایت این موارد، شرکت مشمول مالیات شده و باید هزینه های مربوطه را پرداخت کند.

مالیات شرکت های غیر فعال چطور صفر می شود؟

با توجه به نکاتی که در ادامه بیان می شود، شما می توانید نسبت به صفر کردن مالیات خود اقدام کنید :

  • به هیچ عنوان نباید مراوده مالی به نام یکی از صاحبان شرکت ثبت شود و گردش مالی شرکت باید برابر با صفر باشد.
  • صاحبان کسب و کار ثبت شده باید حوزه مالیاتی خود را جستجو کرده و یک پرونده برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال ایجاد کنند.
  • گزارش عدم کارکرد شرکت در یک بازه مشخص باید به صورت دقیق ارائه شود. این درخواست باید توسط صاحبان شرکت با مهر و امضاء به حوزه مالیاتی ارسال شود.
  • در صورتی که یک دفتر قانونی به صورت پلمپ شده وجود دارد، باید تمامی گزارش مالی آن ها به صورت کاملا سفید باشد.
  • در صورتی که صاحبان شرکت از ارائه اظهارنامه مالیاتی و همچنین اظهارنامه ارزش افزوده اقدام کنند، این مسئله به معنای کتمال فعالیت مالی به شمار می رود و در نهایت شرکت از سوی سازمان امور مالیاتی کشور جریمه خواهد شد.
  • فاکتور خرید و فروش نباید به نام شرکت ثبت شده باشد و این مسئله برای کل طول مدت زمانی که در گزارش آن را اعلام می کند باید رعایت شده باشد.
  • در صورتی که یک شرکت در بازه زمانی عدم فعالیت نسبت به خرید وسایل و یا ابزار، تجهیزات و ماشین آلات اقدام کند، این مسئله باعث می شود که شرکت به عنوان فعال شناخته شده و مالیات مربوط به خرید و اضافه کردن تجهیزات را باید پرداخت کند.
  • در هر صورت (فعالیت و یا عدم فعالیت) شرکت باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کند. کد اقتصادی می تواند حوزه مالیاتی را مشخص کند و از این روی تمامی اسناد به این حوزه ارائه می شود. پس باید در نظر داشته باشید که حتما نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام شود.
  • نامه کتبی که برای عدم فعالیت شرکت به اداره مالیات ارسال می شود باید شامل اطلاعاتی مانند نام شرکت، شماره ثبت، کلاسه پرونده و طول مدت زمان عدم فعالیت بر مبنای تاریخ کشور وجود داشته باشد و به مهر و امضای شرکت برسد.
  • در پایان سال مالی باید در نظر داشته باشید که مدیر عامل شرکت باید عدم فعالیت اقتصادی شرکت را ثبت کند.
  • در روند مربوط به مالیات شرکت های غیر فعال میان افراد حقیقی و حقوقی هیچ تفاوتی وجود ندارد و باید در نظر داشته باشید که تمامی مراحل برای این دو دسته افراد مناسب می باشد. در صورتی که می خواهید نسبت به صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال اقدام کنید، باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید.
  • اعلام عدم فعالیت یک واحد اقتصادی ثبت شده در پایان هر سال مالی باید به اطلاع سازمان امور مالیاتی کشور برسد و باید در این خصوص توجه داشته باشید.
  • در صورتی که نمی خواهید فعالیت اقتصادی داشته بهتر است که نسبت به انحلال شرکت خود اقدام کنید و این فرآیند می تواند فرآیند صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال را بسیار ساده تر کرده و در دسترس شما می باشد.

در نظر داشته باشید که عدم رعایت هر یک از فرآیندهای توضیح داده شده باعث بروز مشکل برای شما در روند صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال می شود و دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. لیست شرکت هایی که غیر فعال می باشند، به صورت روزانه به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال می شود و باید در نظر داشته باشید که شرکت هایی که نسبت به استخدام نیرو، خرید تجهیزات و ماشین آلات اقدام می کنند، از دید این سازمان به عنوان شرکت های مشمول مالیات شناخته می شود. پس باید با دقت بسیار زیادی به این موضوع اهمیت بدهید.

 

صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال
صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال

با انحلال شرکت بیشتر آشنا شوید

همانطور که گفته شد، یکی از بهترین روش هایی که برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال بیان شد، این است که نسبت به انحلال شرکت اقدام شود. این مسئله به معنای این است که یک شرکت دیگر قصد فعالیت ندارد و باید در نظر داشته باشید که این شرکت در آینده نیز نمی تواند فعالیت اقتصادی داشته باشید. در نظر داشته باشید که با رعایت تمامی قوانین بیان شده و همچنین رعایت نکات بیان شده مشکلی در این فرآیند نخواهید داشت و از این روی این شیوه می تواند همواره به عنوان یکی از ساده ترین و بهترین شیوه هایی باشد که برای صفر کردن مالیات وجود دارد.

مطالب مرتبط : حسابرسی چیست؟ وظایف حسابرس

 

شرکت های تازه تاسیس چه کارهایی باید انجام دهند؟

پس از این که نسبت به ثبت شرکت تازه تاسیس اقدام کردید، باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنید. همانطور که در بخش های گذشته نیز بیان کردیم، در یک شرکت تازه تاسیس شما می توانید به سادگی نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنید. این کار باعث می شود تا از بروز جریمه های مربوط به عدم رعایت قوانین مالیاتی جلوگیری شود و همچنین می توانید درخواست های مربوط به عدم فعالیت را پس از این موضوع ارائه کنید. در صورتی که باز هم سوالی در این خصوص داشته باشید می توانید با کارشناسان حقوقی و یا حسابرسان در ارتباط باشید. کارشناسان حسابداری مالیاتی نیز می توانند برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال نیز بسیار مفید واقع شوند و تمامی خدمات خود را در کوتاه ترین زمان در اختیار شما قرار می دهند.

 

شرکت غیر فعال
شرکت غیر فعال

مدیران شرکت ها باید چه کارهایی انجام دهند؟

برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال باید در نظر داشته باشید که مدیران باید به نکات زیر دقت داشته باشند :

    • مدیران باید بر اساس گفته های همین مقاله نسبت به ارائه درخواست صفر کردن مالیات اقدام کنند و این مسئله را در نامه ای که به سازمان امور مالیاتی ارسال می کنند باید درج شده باشد.
    • دفتر ثبت شده شرکت باید پلمپ شود.
    • اظهارنامه مالیاتی حتما باید ارائه شود.
    • در صورت بروز هرگونه تغییرات در شرکت های غیر فعال باید نسبت به دریافت مفاصا حساب مالیاتی اقدام نماید.
    • پس از فعال شدن دوباره شرکت، باید نسبت به ارائه درخواست فعالیت دوباره اقدام شود و طی یک نامه کتبی، این موضوع به سازمان مالیاتی ارائه شود.

با توجه به تمامی این موضوعات بیان شده شما می توانید نسبت به صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال اقدام کنید که این مسئله دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و می تواند برای این که مشکلی در این فرآیند پیش نیاید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد.

مقاله مرتبط: همه آن چیزی که باید در مورد انواع معافیت های مالیاتی بدانید

 
انحلال شرکت غیر فعال
انحلال شرکت غیر فعال

اهمیت استفاده از نرم افزار حسابداری در شرکت های غیر فعال

شرکت ها حتی در صورتی که فعالیت خود را متوقف کرده باشند بهتر است از نرم افزارهای حسابداری اقدام کنند. به خصوص برای شرکت هایی که در آینده احتمال فعالیت برای آن ها بسیار بالا است بهتر است که نسبت به این موضوع دقت بسیار زیادی داشته باشند. این موضوع در واقع برای دریافت گزارش و همچنین میزان سود و زیان شرکت ها بسیار اهمیت بسیار زیادی می باشد. در نظر داشته باشید که شرکت ها می توانند با استفاده از نرم افزار حسابداری در کوتاه ترین زمان به بهترین شکل ممکن از تمامی خدمات استفاده داشته باشند. شرکت های غیر فعال امروزه به دلایلی ممکن است که در آینده فعالیت خود را برقرار سازند و همچنین باید در نظر داشت که تسلیم اظهارنامه مالیاتی با وجود نرم افزارهای حسابداری بسیار ساده تر می شود.

مشاوره با یک کارشناس حسابداری در انتخاب نرم افزار دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. همچنین در صورتی که کسب و کار شما در حوزه خاصی در حال فعالیت است می توانید نسبت به ثبت درخواست تولید یک نرم افزار حسابداری اقدام کنید. این شیوه می تواند کارهای پیش روی شما را بسیار ساده تر کند و از این روی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. در صورتی که سوالی در این خصوص داشته باشید نیز می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید. امروزه انواع نرم افزارهای حسابداری در تمامی فرآیندهای مالیاتی و حتی صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مطالب مرتبط : مودیان مالیاتی

چطور مالیات شرکت غیر فعال را صفر کنیم؟

با توجه به روند های تسهیلاتی که سازمان امور مالیاتی برای صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال داشته است، در صورت اظهار و اثبات این موضوع شما می توانید از خدمات مربوط به صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال اقدام کنید. در صورتی که سوالی در این خصوص داشته باشید می توانید با کارشناسان این حوزه در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید.

ما در این مقاله اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم که قطعا می تواند برای شما مفید واقع شود. رعایت اصول و نکات بیان شده در این مقاله می تواند در نهایت سبب شود تا شما بتوانید عملکرد بسیار خوبی را در جهت کاهش میزان هزینه های شرکت در امر مالیات شوید. همچنین در نظر داشته باشید که اگر فکر می کنید در آینده نیز نمی خواهید نسبت به فعال سازی شرکت اقدام کنید، به راحتی می توانید نسبت به انحلال شرکت اقدام کنید.

این کار باعث می شود تا در نهایت هزینه ها و تمدید سالیانه ثبت عدم فعالیت شرکت را نداشته باشید. در نظر داشته باشید که در جهت بهبود فرآیند صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال، دریافت مشاوره در این خصوص از کارشناسان فعال می تواند یکی از بهترین گزینه های پیش روی شما باشد.

نتیجه گیری نهایی

پرداخت مالیات را می توان یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین چالش های پیش روی بسیاری از شرکت ها دانست و باید با دقت بسیار زیادی نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. ما در چالاک سافت در این مقاله با شما همراه بودیم تا اطلاعاتی را در خصوص چگونگی صفر کردن مالیات شرکت های غیر فعال را در اختیار شما قرار دهیم. باید در نظر داشته باشید که اطلاعات بیان شده در این مقاله می تواند به شما کمک کند تا در کوتاه ترین زمان بتوانید عملکرد بسیار خوبی را داشته باشید.

مطالب مرتبط
حسابرسی چیست؟ وظایف حسابرس

حسابرسی چیست؟ وظایف حسابرس

هر اداره یا شرکت یک مسئول به نام حسابدار دارد که تمام صورت های مالی و اقتصادی را ثبت می‌کند. […]

7 دقیقه مطالعه مشاهده
ابلاغیه های مودیان

ابلاغیه های مودیان

در نرم افزار حسابداری مودیان امکان ثبت ابلاغیه های مودیان وجود دارد. مانند تصویر زیر می توایند ابلاغیه های مودیان […]

< 1 دقیقه مطالعه مشاهده
مودیان مالیاتی

مودیان مالیاتی

مالیات همواره به عنوان یکی از مهم ترین روش های درآمدی دولت به شمار می رود و شاید برای شما […]

8 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *