نحوه ثبت نام ارزش افزوده
نحوه ثبت نام ارزش افزوده و تشکیل پرونده در اداره مالیات برای هر شرکت ثبت شده و واحد اقتصادی الزامی می باشد. به عبارت دیگر قبل از اینکه شرکت اقدام به فعالیت نماید لازم است تا در سازمان مربوطه اقدام به تشکیل پرونده کند. از آنجا که نحوه ثبت نام ارزش افزوده از طریق اینترنت بوده و برخی از افراد با پروسه ثبت نام مشکل دارند. در این آموزش چالاک سافت نحوه ثبت نام به صورت شماتیک و مرحله به مرحله بیان شده است تا تمام افراد با هر میزان سواد بتوانند از آن بهره ببرند.
آشنایی با نحوه ثبت نام ارزش افزوده به صورت الکترونیکی:
همانگونه که در بالا توضیح داده شد، تمام شرکت ها باید حتما با نحوه ثبت نام ارزش افزوده به صورت الکترونیکی آشنا باشند تا بتوانند در سایت اداره مالیات پرونده تشکیل دهند. پس از ثبت نام، بر اساس قوانین می بایست وارد سایت tax.gov شده و کد اقتصادی خود را دریافت نمود. در نهایت بر اساس این ثبت نام شرکت کارت اقتصادی مربوطه را دریافت می نماید.
به صورت کلی در نحوه ثبت نام ارزش افزوده نیاز به انجام اقدامات زیر می باشد:
- نیاز است تا حوزه مالیاتی انتخاب گردد.
- در این مرحله از نحوه ثبت نام ارزش افزوده می بایست حتما دفترچه مربوط به سازمان امور مالیاتی اخذ گردد.
- ارائه مدارک مورد نیاز و دریافت کد های اقتصادی
- پیش ثبت نام و دریافت کد اقتصادی
- ارسال اطلاعات ورود به سامانه توسط پیامک
- ثبت نام کد های اقتصادی
در ادامه می توانید با نحوه ثبت نام ارزش افزوده بیشتر آشنا شوید:
۱- پیش ثبت نام ارزش افزوده
در گام اول نیاز است تا در روال نحوه ثبت نام ارزش افزوده، اقدام به پیش ثبت نام کنید. این روال دارای یک ترتیب تعریف شده ای است که توسط سازمان مالیاتی در ماده ۱۸ بیان شده است. طی این روال مدارک خاصی دریافت می شود و نیاز است تا برخی از فرم ها توسط متقاضی تکمیل گردد. برای پیش ثبت نام می توان به سایت evat.ir مراجعه نمایید. در این سایت با توجه به شخصیت حقیقی یا حقوقی ثبت نام خود را آغاز کنید.
در فرم ابتدایی لازم است تا اطلاعات شخص حقیقی اعم از ( نام- نام خانوادگی- نام فروشگاه- شماره جواز- شماره اقتصادی- شماره ملی) و شخصیت حقوقی (نام – نام خانوادگی- نام کارگاه- شماره جواز- کد اقتصادی- شماره ملی) را وارد نمایید. توجه داشته باشید که در این بخش نیاز است تا حتما نشانی محل کار و شماره تماس به درستی وارد شود تا در ادامه به مشکل برخورد ننمایید.
در ادامه می بایست گزینه مربوط به عدم ثبت نام قبلی را کلیک کرده و با وارد نمودن کد امنیتی و ارسال مدارک؛ پروسه را به اتمام برسانید. در پروسه نحوه ثبت نام ارزش افزوده باید توجه داشته باشید که شرکت های حقوقی نیاز به کد اقتصادی ۱۲ رقمی دارند لذا اگر این مورد در دسترس نمی باشد، باید حتما به حوزه مالیاتی عملکرد خود مراجعه کنند.
۲- دعوتنامه ارزش افزوده
در این مرحله از نحوه ثبت نام ارزش افزوده اگر اطلاعات و نشانی شما صحیح باشد، بررسی شده و حدود ۱۰ الی ۲۰ روز پس از ثبت نام ، دعوت نامه ای حاوی اطلاعات ورود برای شما ارسال می شود.
۳- ثبت نام ارزش افزوده :
پس از اینکه بسته پستی فوق را دریافت نمودید، می بایست مجدد به سامانه evat.ir مراجعه نمایید و گزینه “ثبت نام” را انتخاب نمایید. در این بخش می توانید با نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله قبل دریافت نمودید، اقدام به ورود کنید. اطلاعات حاوی نشانی و نام فعالیت لازم است تا به درستی وارد شود. در فرم مربوطه بسیار مهم می باشد که بخش های ستاره دار به درستی تکمیل شوند.
۴- وارد نمودن مشخصات و اطلاعات فروشگاه
فعالان اقتصادی در این مرحله از نحوه ثبت نام ارزش افزوده، می بایست کلیه اطلاعات درخواستی اعم از نوع فعالیت، نام موسس و غیره را به درستی وارد نمایند. اگر شرکت دارای شعب مختلفی است لازم است تا اطلاعات نمایندگی ها و شعب خود را نیز به درستی وارد نماید.
۵- مشخصات شریک ها
همانگونه که از نام آن مرحله مشخص است، لازم است تا اطلاعات شرکا، حق شراکت، سهم هر کدام و مواردی از این قبیل به صورت کامل وارد شود. بیان نمودن اعضای هیئت مدیره و سمت هر کدام در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای مطالعه بیشتر: همه آن چیزی که باید در مورد انواع معافیت های مالیاتی بدانید
۶- فعالیت های جاری:
در این بخش شرکت یا شخص مد نظر می بایست اطلاعاتی در خصوص فعالیت های فعلی خود را در فرم مربوطه وارد نماید. اگر در تعیین شرح فعالیت خود دچار مشکل شدید، می توانید در وب سایت irancode.ir اطلاعات جامعی به دست آورید. با جستجوی فعالیت مد نظر خود در این سایت، امکان مشاهده سرشاخه آن وجود دارد.
۷- وارد نمودن اطلاعات پرونده مالیاتی:
در این بخش فرمی به متقاضی نمایش داده می شود که فرد می بایست اطلاعات پرونده مالیاتی خود را در آن وارد نماید.
۸- نگهداری اطلاعات:
اگر انجام تراکنش ها برای خرید و فروش و فعالیت مد نظر شما از طریق کامپیوتر می باشد، لازم است تا مام نرم افزار و ورژن آن به صورت کامل در این بخش ذکر گردد.
۹- ثبت نمودن اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی
اگر متقاضی شامل هر نوع مشمولیتی است، لازم است تا در این قسمت آن را تعیین نماید. این مورد عموما بر اساس فراخوان های سازمان مربوطه مشخص می شوند.
مطالب مرتبط : مودیان مالیاتی
۱۰- معافیت
در این مرحله از نحوه ثبت نام ارزش افزوده، دو بخش به فرد نمایش داده می شود. کالاهای معاف از مالیات بر اساس ماده ۱۳ قانون در بخش اول نمایش داده می شود. اگر فرد اقدام به صادر یا وارد نمودن و همچنین خرید و فروش اقلام معاف از مالیات می کند، می تواند برای پرداختی خود، شماره حساب و مشخصات لازم را وارد نماید تا برگشت هزینه به ایشان پیگیری شود.
در بخش دوم و در پایین صفحه، شخص نیاز است تا کد امنیتی را وارد کرده و “ثبت اطلاعات” را تکمیل نماید. در انتها نیز این امکان فراهم است که شخص مجدد اطلاعات وارد شده را مشاهده نموده و در صورت تایید نهایی، دکمه تایید را کلیک نماید تا اطلاعات وارد سامانه شود.